HUMAN RIGHTS DUE DILIGENCE

Välkommen på frukostwebbinar den 22 aprilHuman Rights Due Diligence – så förbereder du dig

Tio år efter att FN lanserade sitt vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter, är kraven på Human Rights Due Diligence på väg in i EU-lagstiftningen för företag och i juni förväntas ett utkast till lagförslag läggas fram.

Många ser den kommande lagstiftningen som en game-changer avseende transparens i leverantörskedjan.

Under detta webbinar ges en kort introduktion till Human Rights Due Diligence (HRDD) och den regulatoriska utvecklingen inom EU. Därefter tittar vi lite närmare på frågan om hur man som företag kan förbereda sig för den kommande lagstiftningen:

Ni får möjlighet att lyssna till Signe Andreasen Lysgaard, Strategic adviser Business & Human Rights på Danish Institute for Human Rights (DIHR) som berättar mer om vad vi vet om och kan förvänta oss av EU:s kommande lagstiftning på området – och hur företag som vill förbereda sig för kraven kan påbörja sitt arbete.

Webbinariet riktar sig till dig som jobbar på ett företag eller organisation som vill komma igång i tid med sitt HRDD-arbetet och bädda för såväl efterlevnad som kommunikation och rapportering. Tid ges till att ställa frågor. Delar kommer hållas på engelska.


Vi hoppas att detta är av intresse för dig eller någon av dina kollegor. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Välkommen!Datum:
  22 april 2021

Tid: 8.30 – 9.30

Var: Digitalt genom länk, delar kommer att hållas på engelska.

Frågor: Mejla Erika Ekman på erika.ekman@trossa.se

Anmälan: ANMÄL DIG HÄR


VÅRENS WEBBINARIER

29 april kl 8.00
Höjda klimatkrav från finanssektorn - vad innebär de i praktiken? Läs mer här.

11 maj kl 8.00
Hållbarhetsredovisning - nya regleringar knackar på dörren. Läs mer här.